Technológie dokončovacích procesov 3

Neohodnotené
 
 

Omietky.
Jozef Bizub.

Vonkajšie a vnútorné omietkové malty prekrývajú, zvýrazňujú a ochraňujú podkladové konštrukcie a dotvárajú budovu vzhľadovo i funkčne. V skriptách sú uvedené technické parametre a postupy pri realizácii omietok vonkajších a vnútorných, jednovrstvových a viacvrstvových.

Dostupnosť Skladom
€3    
Kód tovaru 40010504
Značka Nakladateľstvo STU
Kategória Materiály, konštrukcie
 

Vonkajšie a vnútorné omietkové malty prekrývajú, zvýrazňujú a ochraňujú podkladové konštrukcie a dotvárajú budovu vzhľadovo i funkčne. To znamená, že vonkajšie a vnútorné omietky realizované na budovách plnia estetické i ochranné požiadavky, skvalitňujú vlastnosti konštrukčných prvkov.
Omietky ukončujú konštrukčné prvky najmä vzhľadovo, hygienicky, teplotne, zvukovo, staticky, ale i z hľadiska ďalších požiadaviek kladených na kvalitu konkrétneho povrchu objektu. Musia spĺňať hlavne, mechanickú odolnosť a stabilitu, požiarnu bezpečnosť, hygienickú a zdravotnú nezávadnosť, nízku energetickú výrobnú náročnosť, zároveň musia odolávať fyzikálnym, mechanickým ako aj biologickým pôsobeniam.
Potom je možné povedať, že omietanie je základný stavebný proces, ktorým sa upravujú povrchy podkladovej konštrukcie omietkovou maltou. Aplikuje sa na exteriérové povrchy - fasády v interiéroch na stropoch, deliacich nosných, nenosných a ostatných zvislých stavebných konštrukciách.
V skriptách sú uvedené technické parametre a postupy pri realizácii omietok vonkajších a vnútorných, jednovrstvových a viacvrstvových.
Predmetné skriptá, budú využívané pri výučbe predmetu Technológia dokončovacích procesov III. u poslucháčov druhého ročníka TMS a prvého ročníka inžinierskeho štúdia, ako aj pri príprave študentov na štátne záverečné skúšky.
Publikácia nájde svoje uplatnenie tiež u realizačných stavebných spoločností.

Hmotnosť 0.23 kg
Autor: Bizub J.
Jazyk: slovenský
Rok vydania: 2012
Väzba: mäkká
Formát: 205 × 290 × 5 mm
ISBN: 978-80-227-3699-2
Rozsah: 82 + 4
Farebnosť: čiernobiely titul

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
 
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií